Arm en been zwelling na kanker

Lymphödeme ; Lymphedema Germany (German); Lymphödeme bei Kindern; ARM Lymphödeme; Bein Lymphödeme; Arm oder Bein Schwellung nach Krebs; Linfedema Italiano - Lymphedema Italy, Italian); Linfedema del braccio; Linfedema del Gamba; Linfedema nei bambini; Braccio o della gamba gonfiore dopo il cancro; Lymfödem ; Lymphedema Sweden (Swedish) - Lymfödem hos barn; Lymfödem i armen; Lymfödem i benet; Svullnad i benet eller armen efter cancer; Lymfoedeem; Lymphedema Netherlands (Dutch); Arm en been zwelling na kanker; Lymfoedeem bij kinderen; Lymfoedeem Etappe; Arm lymfoedeem

Moderator: Senior Moderators

Arm en been zwelling na kanker

Postby patoco » Wed Jul 09, 2008 8:56 am

Arm en been zwelling na kanker

Met de komst van betere en meer effectieve behandelingen van kanker, het overlevingspercentage voor alle vormen van kanker dramatisch gestegen. Met deze vooruitgang, een nieuwe en vaak verkeerd begrepen en misdiagnosed complicatie is ontstaan.

Veel van kanker, kanker overwonnen te hebben, zich met plotselinge en onverklaarbare vaak zwelling, meestal van de armen of benen.

Deze zwelling optreedt als gevolg van een van de vele factoren.

Ten eerste, de zwelling begint na de lymfklieren zijn verwijderd voor kanker biopsieën.

Ten tweede is de zwelling van start kan gaan als gevolg van straling schade aan de lymfeklieren en / of de lymfe-systeem.

Als gevolg van hetzij de verwijdering van de lymfeklieren of schade aan de lymfe-systeem, je lichaam niet meer in staat is zich ontdoen van overtollige vloeistoffen. De vloeistoffen verzamelen in de ledematen verricht en zwelling begint.

Deze zwelling wordt lymfoedeem en kan het effect ofwel uw been of je arm. De zwelling die optreedt is permanent, en hoewel het is niet te genezen is behandelbaar.

Hopelijk in de toekomst met radiologische scans steeds meer gevoelige en met het toenemende gebruik van dergelijke technieken zoals de kleine naald biopsie, kunnen we een einde maken aan deze epidemie van secundair lymfoedeem van kanker biopsie.

Permanente been of arm zwelling

In de situatie van een permanente been zwelling of de oorzaak is bekend of onbekend, is de diagnose van lymfoedeem moet worden beschouwd

Er zijn verschillende groepen van mensen die ervaring been of arm zwelling van bekende oorzaken, maar het gaat niet verder weg of onbekende oorzaken waar de zwelling kan eigenlijk maar erger worden in de loop der tijd.

Een groep

Deze groep omvat die die hebben gehad van de verwondingen, infecties, insectenbeten, trauma aan het been, chirurgische ingrepen of een reactie op medicatie. Wanneer deze zwelling niet verder weg, en wordt permanent is het zogenaamde secundaire lymfoedeem.

Groep Twee

Een andere zeer grote groep die ervaringen permanent been of arm zwelling arecancer patiënten, mensen die zijn morbidly obese, of mensen met de aandoening, de zogenaamde lepedema. Wat veroorzaakt de zwelling te blijven permanent is dat de lymfe-systeem is zodanig beschadigd dat het niet meer normaal functioneren in het lichaam te verwijderen van afval vloeistof.

Bij kankerpatiënten is dit het resultaat van een verwijdering van de lymfklieren voor kanker biopsie, straling schade aan het lymfe-systeem, of beschadiging van de tumor / kanker ingrepen.

Dit is ook bedoeld als secundaire lymfoedeem.

Drie Group

Groep drie bestaat uit mensen die zijn been of arm zwelling van schijnbaar onbekende redenen. Het kan zijn dat er geen schade is, geen kanker, geen trauma, maar om een of andere reden het been is gezwollen gewoon de hele tijd.

De zwelling kan beginnen bij de geboorte, kan hij beginnen in de puberteit, of kan beginnen in de 3e, 4e of zelfs 5e decennium van het leven en soms later.

Dit type van been of arm zwelling wordt primair lymfoedeem. Het kan worden veroorzaakt door een genetisch defect, misvorming of schade aan de lymfe-systeem, terwijl in de baarmoeder of bij de geboorte of maakt deel uit van een andere geboorte voorwaarde dat ook effect op de lymfe-systeem.

Dit is een zeer ernstige medische aandoening is dat de diagnose moet worden gesteld vroegtijdig, snel en behandeld teneinde te voorkomen dat de pijnlijke, invaliderende en zelfs levensbedreigende complicaties. De behandeling dient niet meer het gebruik van diuretica.

Wat is lymfoedeem?

Lymfoedeem is gewoon gedefinieerd als een accumulatie van buitensporige eiwitrijke vloeistof in het weefsel van het been. De ophoping van vocht zorgt ervoor dat de vaste zwelling veroorzaakt door een gebrekkige lymfe-systeem.

Een voorzichtige schatting is dat er sprake kan zijn 1.2 miljoen mensen in de Verenigde Staten met een vorm van primaire lymfoedeem en twee tot drie miljoen met secundaire lymfoedeem.

Wat zijn de symptomen van lymfoedeem?

Als u een persoon in gevaar voor arm lymfoedeem zijn er tekenen van vroegtijdige waarschuwing dient u zich ervan bewust van. Als u een of meerdere van deze symptomen heeft, moet u direct uw arts de hoogte te zijn.

1.) Onverklaarde pijn, kwetsen of pijn in de arm

2.) Beleving "vluchtige lymfoedeem." Dit is waar het onderdeel mei deining, zelfs iets, dan terugkeren naar normaal. Dit kan een voorloper van de volledige geblazen arm lymfoedeem.

3.) Gelokaliseerde zwelling van een gebied. Soms lymfoedeem mag van start gaan als de zwelling in een gebied, bijvoorbeeld de hand, of tussen de elleboog en hand. Dit is een indicatie van de vroege lymfatisch storing.

4.) Elke arm ontsteking, roodheid of infectie.

5.) Mogelijk moet u een gevoel van beklemming, zwaarte of de zwakte van de arm.

De symptomen van lymfoedeem been zijn zeer gelijkaardig aan die voor de arm.

Hoe is lymfoedeem behandeld?

Fysiotherapie

Manuele lymfdrainage

De voorkeur wordt gegeven aan de behandeling van vandaag is decongestive therapie. De vormen van therapie zijn volledige decongestive therapie (CDT) of manuele therapie decongestive (MLD), zijn er verschillen, maar de meeste betrekking hebben deze twee aard van de behandeling.

Het is een vorm van massage therapy waar het been is erg voorzichtig massaged daadwerkelijk te bewegen het vocht uit het been en in een gebied waar de lymfe-systeem nog normaal functioneert.

Met deze massage behandelingen, zwelling wordt verminderd en vervolgens op de patiënt is uitgerust met een pre-gemeten aangepaste druk kledingstuk om de zwelling en / of wordt onderwezen te gebruiken compressie-wraps aan het been grootte.

Wat zijn enkele van de complicaties van lymfoedeem?

1. Infecties, zoals cellulitis, lymphangitis, erysipelas. Dit is niet alleen het gevolg van de grote ophoping van vocht, maar het is goed gedocumenteerd dat lymphodemous ledematen zijn gelokaliseerd immuun.

2. Zuig wonden die het lek lymphorrhea die zeer bijtende op de omliggende huid weefsel en fungeert als een haven van binnenkomst voor infecties.

3. Verhoogde pijn als gevolg van de compressie van zenuwen meestal veroorzaakt door de ontwikkeling van fibrose en een verhoogde opbouw van vloeistoffen.

4. Verlies van functie als gevolg van de zwelling en de lichamelijke veranderingen.

5. Depressie - Psychologische coping als gevolg van de disfigurement en slopende effect van lymfoedeem.

6. Diepe veneuze trombose opnieuw als gevolg van de druk van de zwelling en fibrose tegen het vasculaire systeem. Ook kan gebeuren als gevolg van cellulitis, lymphangitis en infecties.

7. Sepsis, gangreen zijn mogelijkheden als gevolg van de infecties.

8. Mogelijke amputatie van de ledematen.

9. Pleurale effusions kan leiden indien de lymphatics in de buik en borst zijn om overstelpt te duidelijk de long holte van vloeistoffen.

10. Huid complicaties, zoals het splitsen, plaques, gevoeligheid voor schimmels en bacteriële infecties.

11. Gelokaliseerd chronische ontstekingen.

Lymfoedeem kan worden genezen?

Nee, op dit moment is er geen remedie voor lymfoedeem. Maar het kan worden behandeld en beheerd en dat de meeste van de complicaties kunnen worden vermeden. Leven met lymfoedeem kan nog steeds actief en volledig, met de juiste behandeling, de patiënt het onderwijs, en de patiënt leefstijl aanpassing.

Voor uitgebreide informatie over lymfoedeem kunt u terecht op onze home page:

Mensen lymfoedeem

http://www.lymphedemapeople.com

© Copyright 2005 door Pat O'Connor en lymfoedeem People. Gebruik van deze informatie voor educatieve doeleinden is toegestaan en aangemoedigd. Het moet beschikbaar zijn vrij en kosteloos worden gebruikt, en niet voor financiële renumeration of gewin. Geef ook een ontvangstbevestiging aan de auteur en een link naar lymfoedeem People. Zie ook onze copyright-beleid op de startpagina.

Sie können unsere gesamte Website mit thh Google Übersetzer.

Siehe unsere Seite:

Lymphödeme Leute - Lymphedema People

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Oprichter en directeur

Linker

Nederlands Lymfoedeem Netwerk

http://www.lymfoedeem.nl/

.......
Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie
http://www.nvfl.nl/
.......
Lymfoedeem van het been

http://www.mesos.nl/pdf/149-lymfoedeem%20vh%20been.pdf

.......

Stichting werkgroep lymfoedeem
http://www.lymfoedeem.nl
.......

Informatie & leefregels lymfoedeem van de arm

http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebeelden

.......

Lymfoedeem & leefregels lymfoedeem van het been

http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebeelden
.......
Publicaties
Op deze pagina vindt u een overzicht van publicaties op het gebied van lymfoedeem. Het betreft publicaties in de vorm van een richtlijn of document, welke u kunt downloaden als Acrobat Reader bestand of Word document.
Aandachtspuntenlijst NPCF
Uitgave door: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Soort: Word document
Beschrijving: Aandachtspuntenlijst voor patiënten tijdens gesprekken met hulpverleners
Trefwoorden: Gesprekspunten, Informatie
Download
Toelichting Communicatie
Uitgave door: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Soort: Word document
Beschrijving: Toelichting op de Communicatierichtlijn NPCF
Trefwoorden: Uitleg, Gesprekspunten
Download
Communicatierichtlijn NPCF
Uitgave door: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Soort: Word document
Beschrijving: Richtlijn voor patiënten van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Trefwoorden: Onderzoek, Diagnose, Behandelplan, Behandeling, Begeleiding, Nazorg
Download
Lymfoedeem
Uitgave door: Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO
Soort: PDF file
Beschrijving: CBO richtlijn Lymfoedeem 2002
Trefwoorden: Behandelplan, Informatie, Onderzoek, Diagnose
Download
Summary Guidelines Netherlands
Uitgave door: Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO
Soort: PDF file
Beschrijving: Summary of the National Guidelines for lymphoedema in the Netherlands
Trefwoorden: Diagnostics, Measurement, Therapy, Follow-up
Download
Voorlichting Lymfoedeem IKN
Uitgave door: Integraal Kankercentrum Noord Nederland
Soort: PDF file
Beschrijving: Richtlijn Voorlichting Lymfoedeem; Preventie lymfoedeem na okselklierdissectie
Trefwoorden: Risicofactoren, Voorlichting, Pre- en postoperatieve fase
Download
Laatste wijziging: 5-4-2006 4:43
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Lymphödeme; Linfedema Italiano; Lymfödem; Lymfoedeem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


cron